Aplikacje
Żywność
Logistyka napędzana świeżością
Produkcja żywności charakteryzuje się dużą presją konkurencyjną, surowymi regulacjami prawnymi, rosnącymi cenami surowców i energii, a także konsumentów ze zmieniającymi się życzeniami. Producenci żywności muszą stać się coraz bardziej elastyczni, a jednocześnie pracować bardzo ekonomicznie.
Przemysł ma szczególne wymagania dotyczące przechowywania i transportu, ponieważ towary są delikatne i łatwo psują się. Ostrożność i higiena mają najwyższy priorytet. Firmy z branży spożywczej mają trudne zadania. Potrzebne jest ciągłe dostosowywanie i rozwój wewnętrznych i zewnętrznych usług logistycznych, a także kompleksowe zrozumienie produktów.
Wymagania w przemyśle spożywczym
- Dostępność : Bez kompromisów w świeżości produktów
- Wszystko z jednego źródła : Jeden dostawca dla całego procesu
- Środowisko : czysta i przyjazna dla środowiska produkcja o najlepszej wydajności
- Jakość spożywcza : higieniczna, wolna od kurzu, odporna na korozję